De onderlinge hypotheek.

Met de Steendracht Huurdershypotheek koop je je huidige huurwoning van de eigenaar.

Veel huurders/ZZPers herkennen het wel: Je betaalt al jaren trouw € 1.500 aan maandelijkse huur, nog nooit een dag te laat, maar volgens de bank kan je geen € 1.000 aan maandelijkse hypotheeklasten betalen. Steendracht helpt jou bij het aankopen van een woning via een non-bancaire hypotheekgever. Dat kan je huidige huurbaas, familie, vriend(in) of soms zelfs je werkgever zijn.

Met de Steendracht Familiehypotheek helpen familie- of vrienden je met de aankoop van je woning en met de Steendracht Werkgevershypotheek helpt je werkgever je op weg.

De bank wil wel een stukje financieren van je woonwens maar in de huidige woningmarkt kom je een flink deel te kort. De Steendracht Familie- of Werkgevershypotheek kan dan uitkomst bieden. Soms is het zelfs aantrekkelijker om het hele bedrag non-bancair te financieren. Voor de hypotheekgever is dat vaak aantrekkelijker, zekerder en makkelijker dan vastgoed bezitten en op de markt (aan onbekenden) verhuren.

 

Steendracht brengt, via de notaris, de hypothecaire geldlening tot stand tussen u als koper en de non-bancaire hypotheekverstrekker. Of dat nu je huurbaas, een vriend, familie of je werkgever is. Het resultaat: een eigen huis met een maandelijkse rente-betaling en aflossing die in veel gevallen je huidige huur amper ontloopt. Omdat je de hypotheekverstrekker vaak goed kent is Steendracht een belangrijke schakel in de totstandkoming van de transactie maar ook als professionele buffer tijdens de looptijd van de hypotheek.

Steendracht brengt de transactie tot stand en Steendracht Zeker ontzorgt gedurende de looptijd. Dat houdt de persoonlijke relatie vrij van de zakelijke- en administratieve aspecten van deze voor beide kanten interessante propositie. Geïnteresseerd? U kunt hier en afspraak maken met een van onze collega’s.

Een offerte in een paar stappen.

 1. 1

  Vraag een offerte aan

  Om je een passend en vrijblijvend voorstel te kunnen doen hebben we een aantal gegevens van je nodig.

 2. 2

  Benodigde informatie

  • Je contactgegevens; email-adres en telefoonnummer
  • Bij een Verhuurhypotheek:
   • Het adres waar je nu huurt
   • Je maandhuur en borg
  • Bij een Familie- of Werkgevershypotheek:
   • Het bedrag dat je wil lenen
   • Het beoogde aan te kopen pand

   

 3. 3

  Vrijblijvende offerte

  Na ontvangst van je offerte aanvraag sturen we je een persoonlijk vrijblijvend voorstel; met duidelijke afspraken wat we voor je gaan doen. Alles no cure no pay natuurlijk.

 4. 4

  Aanvang dienstverlening

  Na je akkoord op de offerte gaan we voor je aan de slag. We benaderen de beoogde financier en pitchen de voordelen van de Steendracht (sell-to-solve) Huurdershypotheek en/of de Steendracht Familiehypotheek.

 5. 5

  Deal or no deal

  Zodra de beoogde hypotheekverstrekker ook interesse heeft en op ons voorstel ingaat proberen we met beide partijen tot overeenstemming te komen over de definitieve voorwaarden. Soms gaat dit snel. Soms duurt dat langer omdat er nog bestaande financieringen op de woning rusten. Fingers crossed. Wij hebben er net als jij alle baat bij dat die deal er komt en zullen alle opties belichten.

  In sommige gevallen is er geen interesse (no deal) en informeren we je snel en transparant.

 6. 6

  Overeenkomst en stukken

  Zodra er een deal is sluiten we samen met de notaris een overeenkomst, worden de concept aktes opgesteld en maken we een stappenplan tot de datum van de overdracht. Ook maken we afspraken over het faciliteren, collecteren, controleren en administreren van de verhuurders- of familiehypotheek tijdens de looptijd.

Vraag offerte aan