Over ons.

Steendracht:
Van mensen voor mensen.

Het idee voor Steendracht is in 2018 ontstaan. Het rendement uit verhuurd vastgoed als interessante belegging; maar met de overspannen woningmarkt was het kopen van een woning-voor-de-verhuur lang niet voor iedereen weggelegd. Het bracht de founders van Steendracht op het idee hoe dat vroeger ook ging met verenigingen, gildes en broodfondsen waarin de krachten van kleinere ondernemers gebundeld werden en de last verdeeld.

Kortom: samen staan we sterker. Zo ontstond de combinatie van Stenen en Eendracht; Steendracht! Samen in stenen

Begin 2020 lanceerde Steendracht met een peer-2-peer propositie; hypothecaire geldleningen van ondernemers met vermogen voor ondernemers zonder vermogen. COVID gooide roet in eten. Met de acute onzekerheid in de financiële markten bleek er geen momentum voor het peer-2-peer model. Terwijl de hand op de knip ging bij potentiële leningsevers groeide de het aantal leningsaanvragen door acute nood van financieringsaanvragen door specifieke retail- en horeca ondernemers.

Omdat Steendracht te jong was om zelf voor steun-regelingen in aanmerkingen te komen werd de propositie tijdens COVID bijgesteld en realiseerde Steendracht na een korte verkenning naar de buy-to-let markt een aantal jaar specifiek maatwerk voor zakelijke hypotheekaanvragen.

In 2023 werd teruggekeerd naar de originele visie en groeide de vraag naar Steendracht Familiehypotheek explosief. Doordat bankfinancieringen voor ZZPers of starters nog steeds nauwelijks te realiseren zijn en de spaarrente structureel nihil bleef is in Nederland inmiddels 1 op de 6 gesloten hypotheken een familiehypotheek: een lening van een familielid die rendement zoekt op vermogen aan een ander familielid. Om daardoor van mens tot mens de aankoop van dat droomhuis net wél mogelijk te maken in de nog steeds overspannen woningmarkt.

De overheids reageert inmiddels met aangescherpte wet- en regelgeving om de woningmarkt toegankelijker te maken voor starters en de buy-to-let trend te breken. Voor vastgoed eigenaren is het onzeker welke effecten dit heeft op het rendement en zekerheid van de investeringen in verhuurd vastgoed. Steendracht start 2024 met een eigen oplossing op de buy-to-let trend te keren en biedt zowel investeerders als huurders een antwoord met de introductie van de sell-to-solve Huurdershypotheek.

Steendracht: uitvinder van de nieuwe sell-to-solve manier van investeren mét de zekerheden van vastgoed zónder de onzekerheden van verhuren.

 

 

Aangenaam.

Veelgestelde Vragen.